Felnőtt Kung fu edzések

Miért Kung fu

Mit nyújt a kung fu?

Mi is az a kung fu? A szó jelentése valamely magas szintű tudás elsajátítását , ez esetben egy harcművészet elsajátítását jelenti. A Harcművészet magában foglalja nem csak harci technikák elsajátítását, hanem sok egyéb képességet is:

Kondíció, állóképesség, koordináció

Ahogy minden sport vagy mozgásforma rendszeres gyakorlása ad egyfajta erőnlétet, kondíciót így természetesen a kung fu is. De a kung funál ennél egy kicsit többről van szó.

A kung fu más sportágakkal ellentétben, nem egy területre, testrészre helyezi a hangsúlyt, hanem egyaránt fontosnak tart minden területet, és mindennek külön figyelmet szentel.

Ezeket persze befolyásolják némely körülmények, úgy mint(az évszakok ezért  máshogy néz ki egy edzés télen, és máshogy a melegebb időszakokban) az egyéni képességek, célok.

Természetesen minden ember más és más: különböző állóképességgel, erőnléttel, akarattal, kitartással, más és más céllal rendelkezünk. Ezért lényeges, hogy mindenki megtalálja a kung fu-ban azt, amire szüksége van.

Fizikai erőnlét

Ahogy nő a fizikai erőnlétünk, úgy nő vele az életenergiánk, és az életkedvünk is. A mindennapi életben szükségünk van az erőnkre, de a mai rohanó világban még inkább az energiákra.

Önbizalom, magabiztosság

Mindenki vágyik arra, hogy a kisugárzása és megjelenése, fellépése megnyerő, lehengerlő legyen. Ezt pedig csak kellő önbizalommal, magabiztossággal lehet elérni. Ha képes vagy küzdeni, kitartó vagy, bármely sportágban megtalálhatod önmagad.

Önfegyelem, kontroll 

Mai stresszes világunkban észrevehetjük magunkon, hogy gyakrabban jövünk ki a sodrunkból, mint kellene, vagy akarunk. Ezen könnyen segíthet a kung fu, hiszen ismerjük a mondást: "ép testben ép lélek". Ha hallgatunk a belső énünkre, sikerül egységbe hoznunk testünket és lelkünket, a mindennapi életben is könnyebben birkózunk meg a nehézségekkel, kevésbé leszünk ingerlékenyek.

Koncentráció, kitartás

Kitartás és koncentráció nélkül nem érhetünk el sikereket, akár az iskolára, akár a munkára, akár a kung fu-ra gondolunk. Az edzés segít fejleszteni a koncentrációs készségünket, és növeli a kitartásunkat. Ha kitartóak vagyunk, a sikerélmény sem várat magára túl sokat, a sikerélménytől magabiztosabbak leszünk, több lesz az önbizalmunk, amitől a tartásunk, kisugárzásunk és az önbecsülésünk is javulni fog. Mindezek a mindennapi életünk szerves részei, fontos momentumai.

Nézőpont, világszemlélet bővítése

Egy csapat tagjává válni

Talán  mindenki emlékszik még arra, milyen érzés is volt gyerekként egy csapat tagjaként játszani, akár a sportban, vagy az óvodában, iskolában, és hogy ez milyen jó érzés volt. Felnőttként is szükségünk van arra, hogy egy közösség tagja legyünk

Golden Tiger's Kung Fu

2019-01-17-22-16-56
golden

Érdeklődni és jelentkezni : 06-70-450-4723